Flitsactie Knollendamstraat 116 – Aankondiging

Actiedatum 29 juni 2024

Ook de Spaarndammerbuurt wordt onbetaalbaar

Komende zaterdag gaat actiegroep Niet Te Koop voor de vierde keer met haar 178e flitsactie de Spaarndammerbuurt in met haar strijd voor een stop op de verkoop van huurwoningen door woningcorporaties. Woningcorporatie De Key heeft de benedenwoning Knollendamstraat 116 te koop gezet voor de somma van €375.000

“Knollendamstraat 116
375.000 k.k.

Ontwerp affiche: Kimbel Bouwman

Met een charmante, vochtwerende overzetplint met kabelgoot maak ik mijn vloer pas echt helemaal af, en naast dat sierplinten zorgen voor een mooi effect, beschermt het ook nog eens de wanden. Het voorkomt dat ik tijdens het stofzuigen of dweilen de akoestische WoodUpp Akupanelen raak en beschadig.

KOM OOK NAAR DE
178e FLITSACTIE
VAN
ACTIEGROEP NIET TE KOOP

ZATERDAG 29 JUNI 2024

15:00 UUR

KNOLLENDAMSTRAAT 116

sociale huurwoning van woningbouwcorporatie vastgoedspeculant

DE KEY

Knollendamstraat 116, 1013 TP Amsterdam, Nederland

Vermogensopbouw van de enkeling

Drie jaar geleden stonden we bij Spaarndammerplantsoen 2. Het was een dubbelactie. Ook de benedenwoning Knollendamstraat 106 werd door Lieven de Key te koop gezet. Bij Knollendamstraat 116 stonden potten met planten voor de deur. We dachten allemaal: hier woont een sociale huurder. Maar voor hoe lang nog?

Corporatie de Key is meedogenloos: huurder dood is woning te koop. De Amsterdamse regeling Van Hoog Naar Laag bestaat niet voor Lieven de Key. Een van de doelen van de corporatie is uitponden in gentrificatiekwartieren!

De architecten Karel de Bazel en Michel de Klerk liggen te tollen in hun graf. Daar gaan de huizen die gebouwd zijn voor het volk! Het blok verwordt tot een vehikel ten behoeve van vermogensopbouw van de enkeling. De stad is de betaalbare woningen voor altijd kwijt…..

Protesteer mee

Actiegroep Niet Te Koop roept iedereen op te komen naar de flitsacties. In de loop der tijd heeft zich een zeer trouwe groep actievoerders ontwikkeld. Actiegroep Niet Te Koop roep ze op om weer present te zijn. Onze acties hebben absoluut effect.

Elke week wordt het verslag van de actie verstuurd naar politiek, pers en huurdersorganisaties. Gemeenteraadsleden en pers nemen contact met ons op, vragen worden gesteld aan de wethouder. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Protesteer ook mee op locatie met :

tegen de verkoop van deze sociale huurwoning in het bijzonder en de verkoop van sociale huurwoningen in het algemeen.

De flitsacties vinden elke zaterdag om 15:00 plaats en zal ongeveer een half uur duren. Het bestaat uit:

  1. beflyeren van de buurt en in gesprek gaan met buurtbewoners en voorbijgangers
  2. het beplakken van de woning
  3. het maken van opnames voor de publiciteit

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen.

De locatie zal een dag van tevoren bekend gemaakt worden via:

Niet Te Koop logo "Vecht mee voor betaalbare huurwoningen"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *