Flitsactie Bloemstraat 154 – Verslag

26 maart 2022

“*Fuckin* merde!!!”

Ontwerp affiche: Kimbel Bouwman

Brainiac 5 van de planeet Colu heeft een intellect van het twaalfde niveau, wat hem bovenmenselijke rekenvaardigheden, een verbazingwekkend geheugen en uitzonderlijke technische kennis geeft. Ter vergelijking: de Aarde van de 20e eeuw als geheel heeft een intellect van het zesde niveau. Zijn ongelooflijke herinneringsvermogen stelt hem in staat kennis te behouden van huisvestingszaken die alle anderen vergeten.

Een van zijn belangrijkste uitvindingen is de Legion Flight Ring, waarmee hij, mits om de middelvinger gedragen, kan tijdreizen. Een andere uitvinding, die van onschatbare waarde voor hem is gebleken, is de krachtveldgordel, die zijn belangrijkste methode van zelfverdediging is gebleven in gevallen waarin hij zich in een gevecht met knokploegen van pandjesbazen bevond. Met zijn superrekenaar C.O.M.P.U.T.O. veranderde hij de Time Sphere om de Time Bubble te creëren, die hij gebruikte om uit hun huizen verdreven huurders van en naar de 31e eeuw te brenge

Afgelopen zaterdag 26 maart werd de 77e flitsactie gehouden. Ze was gericht tegen de verkoop van het pand Bloemstraat 154 door Ymere. Door het hele pand aan te bieden (vraagprijs €1.275.000) gaan in één klap drie sociale huurwoningen en één bedrijfsruimte verloren.

Selectie opnamen

Aan de actie deden rond de 25 personen mee, waaronder ook een aantal buurtbewoners. Wat een steun krijgen we toch altijd weer uit de buurten! Opnamen zijn gemaakt door Allard Lanson.  Hier een selectie.

Hou zaterdag 2 april vrij voor actie!

Actiegroep Niet Te Koop organiseert op zaterdag 2 april de 78e opeenvolgende actie tegen de verkoop van sociale huurwoningen door corporaties. U bent dan van harte welkom om mee te doen. Plaats van actie wordt vrijdagochtend bekend gemaakt.

Iedereen wordt opgeroepen te komen. In de loop der tijd heeft zich een zeer trouwe groep actievoerders ontwikkeld. maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  Elke week wordt een verslag van de actie verstuurd naar politiek, pers en huurdersorganisaties. Gemeenteraadsleden en pers nemen contact met ons op, vragen worden gesteld aan de wethouder van dienst. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen. 

Schrijf alvast in uw agenda:

Zaterdag 2 april
15:00 uur

Actie!

Niet Te Koop logo met slogan "Vecht mee voor betaalbare huurwoningen"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.