Flitsactie Rietzangerweg 2 – Verslag

9 april 2022

“IRochdale elimineert de rietzanger, zwaan en spreeuw.
Ik zal die sijsjeslijmers omleggen met mijn schreeuw”

Ontwerp affiche: Kimbel Bouwman

Dinah Laurel Lance, alias de Zwarte Kanarie, wordt naar de Vogelbuurt in Noord getrokken door visioenen van de tragedies die huurders overkomen door het verkoopbeleid van woningstichting Rochdale. Ze is vastbesloten om vastgoedmisdaad en corruptie met alle mogelijke middelen te bestrijden.

Haar specifieke kanariekreet stelt haar in staat ultrasone trillingen te creëren, waardoor ze objecten ernstig kan beschadigen. Haar gil, die 10 keer zo krachtig is als de meeste sonische wapens, geeft haar de mogelijkheid om te zweven en zichzelf over lange afstanden voort te bewegen door naar beneden te schreeuwen.  De Zwarte Kanarie geeft er de voorkeur aan haar killer-uitroep alleen te gebruiken in dringende situaties, zoals in die tegen ploertige pandjesbazen

Zaterdag 9 april werd de 79e flitsactie gehouden. Ze was gericht tegen de verkoop van het pand Rietzangerweg 2 (Vogelbuurt, Amsterdam Noord) door woningcorporatie Rochdale. Deze corporatie is hier als een bezetene alles aan het verkopen. Zou ze de bui zien hangen van een verkoopstop?

Flitactie-Rietzangerweg-2-Affiche-1024x684
Flitsactie Rietzangerweg 2 (foto’s: Flavio F. Del Pomo op Flickr.com)

Selectie opnamen

Aan de actie deden rond de 35 personen mee: waaronder buurtbewoners, actiegroepen uit Noord en FNV-Lokaal. Wat een steun krijgen we toch altijd weer uit de buurten! Opnamen zijn gemaakt door Allard Lanson en Flavio F. Del Pomo.  Hier een selectie.

Hou zaterdag 9 april vrij voor actie!

Actiegroep Niet Te Koop organiseert op zaterdag 16 april de 80e opeenvolgende actie tegen de verkoop van sociale huurwoningen door corporaties. U bent dan van harte welkom om mee te doen. Plaats van actie wordt vrijdagochtend bekend gemaakt.

Iedereen wordt opgeroepen te komen. In de loop der tijd heeft zich een zeer trouwe groep actievoerders ontwikkeld. maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  Elke week wordt een verslag van de actie verstuurd naar politiek, pers en huurdersorganisaties. Gemeenteraadsleden en pers nemen contact met ons op, vragen worden gesteld aan de wethouder van dienst. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen. 

Schrijf alvast in uw agenda:

Zaterdag 16 april
15:00 uur

Actie!

Niet Te Koop logo met slogan "Vecht mee voor betaalbare huurwoningen"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.