Flitsactie Lizzy Ansinghstraat 58 – Verslag

14 mei 2022

fgelopen zaterdag 14 mei werd de 84e flitsactie gehouden. Ze was gericht tegen de verkoop door woningcorporatie De Alliantie van de rolstoelgeschikte woning  Lizzy Ansinghstraat 58. Het is een schande dat deze woning in de verkoop is gegaan terwijl er in Amsterdam een ernstig tekort is aan rolstoelwoningen.

“Hey, Dekker!
Do I look to be in a gaming mood?”

Ontwerp affiche: Kimbel Bouwman

De machtige Thor stond voor zijn woning
En zei: ‘Er is nu wel genoeg gefeest.
’t Is alweer een jaar geleden
Dat er huurcompensatie is geweest’
Z’n buurmeisje stond ook paraat
Met stoepkrijt en actieplakkaten
De Dondergod hief zijn donderhamer
En iedereen had meteen in de gaten
Dat Thor die Alliantie-onverlaten
Tomeloos en teugelloos is gaan haten

De woning was al aangepast voor mindervalide personen: drempelloos, brede doorgangen, verhoogde stoep. Een ruime badkamer is simpel aan te leggen aan de achterzijde. Maar de totale uitponding van het 35 woningen tellende complex gaat voor. Gevraagd aan de wethouder Wonen of hij de verkoop kan verbieden en de woning vorderen is zijn antwoord:

[Een woning vorderen] was wel mogelijk in het verleden maar als gevolg van de ontregeling kan dat heden ten dage niet meer

jakob wedemeijer (SP), Wethouder wonen Amsterdam

Het wordt tijd dat de macht van de markt weer aan banden wordt gelegd ten gunste van een socialer beleid.

Selectie opnamen

Aan de actie deden rond de 20 personen mee. Opnamen zijn gemaakt door Allard Lanson,  Hier een selectie.

Hou zaterdag 21 mei vrij voor actie!

Actiegroep Niet Te Koop organiseert op zaterdag 21 mei de 85e opeenvolgende actie tegen de verkoop van sociale huurwoningen door corporaties. U bent dan van harte welkom om mee te doen. Plaats van actie wordt vrijdagochtend bekend gemaakt.

Iedereen wordt opgeroepen te komen. In de loop der tijd heeft zich een zeer trouwe groep actievoerders ontwikkeld. maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  Elke week wordt een verslag van de actie verstuurd naar politiek, pers en huurdersorganisaties. Gemeenteraadsleden en pers nemen contact met ons op, vragen worden gesteld aan de wethouder van dienst. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen. 

Schrijf alvast in uw agenda:

Zaterdag 21 mei
15:00 uur

Actie!

Niet Te Koop logo met slogan "Vecht mee voor betaalbare huurwoningen"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.