Flitsactie Jacob van Lennepkade 282-A, 284-A – Aankondiging

6 augustus 2022

Het lijkt wel of de duivel De Alliantie op de hielen zit, zoveel sociale huurwoningen heeft deze woningcorporatie de laatste twee weken te koop gezet. Alleen al in Zuid zes stuks! In de Borgerbuurt (Oud-West) weet zij ook van wanten. Zaterdag 6 augustus voert actiegroep Niet Te Koop haar 93e flitsactie tegen de verkoop van Jacob van Lennepkade 282-A en 284-A voor de vraagprijs van respectievelijk 450.000 en 550.000 euro. Bedragen, voor een normaal mens niet op te brengen, terwijl de vraagprijs praktisch altijd met tientallen duizenden euro’s overboden wordt.

Ontwerp affiche: Kimbel Bouwman

Het schuim stond Jacob van Lennep aan de lippen: hij begon te merken hoe hobbelig en vol doornen de kronkelingen der duivelsche vastgoedkunde zijn en hoe het onbeschroomd verraad van De Alliantie in zijn stad zijn maag liet omkeren en zijn oogen hem vreselijk in ’t hoofd deed rollen. Hij soupeerde met een eitje en sla en ging strontmisselijk vroeg naar bed.


KOM OOK NAAR DE

93e FLITSACTIE VAN

ACTIEGROEP NIET TE KOOP


ZATERDAG 6 AUGUSTUS 2022

15:00 UUR

JACOB VAN LENNEPKADE 282-A en 284-A

sociale huurwoning van woningbouwcorporatie vastgoedspeculant

DE ALLIANTIE

Oud-West Goud-West

Uit de verkoopadvertentie:

Winkels, restaurants, de beroemde ”Hallen” (bioscoop en diverse eetgelegenheden) zijn op loopafstand. Het Vondelpark, Leidseplein en de Negen Straatjes zijn om de hoek. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de nabijgelegen straten: Bilderdijkstraat, Elandsgracht, en Kinkerstraat.

WONINGCORPORATIE DE ALLIANTIE / openkoop makelaardij

Een uitverkoop aan de vermogende medemens; het grootste deel van de samenleving heeft het nakijken.

Wie profiteert?

Corporatiewoningen zijn maatschappelijk bezit. Zij dienen een waarborg te zijn dat er voor de mensen betaalbare woningen voorhanden zijn. We zien echter een omgekeerd proces: woningen worden steeds duurder, de woonlasten worden voor de huurder elk jaar hoger. Wie profiteren hiervan? Degenen die verhuren en woningen bezitten. Over de rug van de huurder wordt de bezitter slapend rijk.

Anti-speculatiebeding een lachertje

De koper van een sociale huurwoning heeft zelfbewoningsplicht en mag twee jaar de woning niet doorverkopen. Die twee jaar is een aanfluiting.  Actiegroep Niet Te Koop stuit op absurde gevallen. Aan de Olympiaweg is 1 mei 2020 een woning van De Alliantie verkocht voor €416.175 om op 2 mei 2022 verkocht te worden voor €574.250. Een verschil van €158.000, is €74.000 per jaar, is ruim €1400 per week. Lekker vangen. Je hebt daar niets voor hoeven te doen, behalve dan een woning te kopen en te verkopen. Hoe bouw ik vermogen op. Laat de ander maar werken voor zijn geld, werk is voor de dommen.

Waarom nog verkoop? Stop daarmee!

De corporaties zijn wel enige uitleg schuldig waarom zij nog verkopen. Hun redenering is dat zij geld nodig hebben voor nieuwbouw. Maar die nieuwbouw stagneert. Nog niet de helft van wat is gepland komt van de grond. Zo wordt het niks met het behoud van de sociale voorraad.

Het is zeer de vraag of de planvoorraad sociale nieuwbouw daadwerkelijk zal leiden tot bouwen. Bouwmaterialen zijn tot 50% duurder dan vorig jaar. De opbrengst van verkoop, al is die nog zo hoog is niet voldoende om de stijgende prijzen te compenseren. Wij zeggen kortom: behoud wat je hebt, vooral nu, met een ongewisse financiële toekomst. Stop die verkoop!

Protesteer mee!

Actiegroep Niet Te Koop roept iedereen op te komen naar de flitsacties. In de loop der tijd heeft zich een zeer trouwe groep actievoerders ontwikkeld. Actiegroep Niet Te Koop roep ze op om weer present te zijn. Onze acties hebben absoluut effect.

Elke week wordt het verslag van de actie verstuurd naar politiek, pers en huurdersorganisaties. Gemeenteraadsleden en pers nemen contact met ons op, vragen worden gesteld aan de wethouder. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Protesteer ook mee op locatie met :

tegen de verkoop van deze sociale huurwoning in het bijzonder en de verkoop van sociale huurwoningen in het algemeen.

De flitsacties vinden elke zaterdag om 15:00 plaats en zal ongeveer een half uur duren. Het bestaat uit:

  1. beflyeren van de buurt en in gesprek gaan met buurtbewoners en voorbijgangers
  2. het beplakken van de woning
  3. het maken van opnames voor de publiciteit

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen.

De locatie zal een dag van tevoren bekend gemaakt worden via:

Niet Te Koop logo "Vecht mee voor betaalbare huurwoningen"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.